Fotografiranje novorojenčka - kaj morate vedeti pred izbiro fotografa

Na internetu najdeš vse...od super idej, čistih neumnosti in neresnic pa tudi iskrenih zapisov, ki jih morda v živo od oseb nikoli ne slišiš.

Pred časom sem prebrala članek mamice, ki je bila razočarana nad izvedbo fotografiranja svojega novorojenčka. Fotografiranje je potekalo kar dobre 4 ure, kar je bilo za mamico, ki je bila en teden po porodu izjemno naporno. Prav tako pa je od fotografov prejela navodila pred fotografiranjem, naj dojenčka nekaj časa prej ne nahrani, temveč šele tik pred fotografiranjem.
Vsaka mamica, ki je kdaj dojila ve, da se dojenčka ne hrani glede na urnik, temveč na njegovo potrebo (ki je pri vsakem dojenčku različna=.

Prebrano me je res šokiralo! Morda sem na to tako občutljiva, ker sem tudi sama mamica.
Zato vsem bodočim mamicam, ki se bodo odločile za fotografiranje novorojenčka svetujem, da se pred rezervacijo termina pri izbranem fotografu dobro pozanimajo:

1. Kje poteka fotografiranje?
Možnosti sta dve: ali na vašem domu ali v studu pri fotografu.
Če pomislite: kje se boste v ranljivem obdobju po porodu boljše počutile? Oz počutile kot doma? Vam bo udobna vožnja že nekaj dni po prihodu iz porodnišnice do lokacije studia?

  • Pri FotoTrenutki fotografiramo novorojenčke na vašem domu. Vse potrebne rekvizite prinesemo s seboj. Vi morate poskrbeti le za ustrezno temperaturo prostora. Tudi prostora ne potrebujemo veliko, tako da se vam ni potrebno obremenjevati s pospravljanjem.
     

2. Kakšne so zahteve fotografa glede priprav staršev in novorojenčka?
Kot omenjeno zgoraj, me je najbolj zmotilo dejstvo, da želijo nekateri fotografi, da dojenčka pred fotografiranjem dobesedno stradate. S tem se vsekakor ne strinjam! Odločitev ali tudi vas to moti, pa seveda prepuščam vam!
 

  • Pri FotoTrenutki nimamo nobenih posebnih zahtev glede priprav na fotografiranje. Če je potreba po dojenju lahko to mirno opravite tudi med "fotografiranjem".

3. Kaj je vključeno v paket fotografiranja novorojenčka? Koliko fotografij dobite?
 

 

 

 

 

 

 

Leto 2024

  • Sprejemamo rezervacije za fotografiranja za leto 2024!

    Za dodatne informacije nam lahko pišete na: info@fototrenutki.si

Skupaj ustvarjajmo najlepše spomine.
Vabljeni na ogled fotografij